Vegan scones met wortel en walnoten

Vegan scones

Wat zijn scones?

Scones zijn eigenlijk kleine broodjes. Ze komen oorspronkelijk uit Schotland en worden veel gegeten in het Verenigd Koninkrijk. Misschien heb je weleens gehoord van scones met room (clotted cream) en jam? Wij waren erg benieuwd naar deze broodjes en besloten ze zelf eens te gaan maken.

Vegan scones zijn lekker als ontbijt of voor bij de lunch. Maar hoe moet je scones eten? Wij zochten het voor je uit. Breek de scones doormidden (dit is de officiële manier) of snijd ze door met een mes. Scones zijn heerlijk met plantaardige slagroom en jam. Of smeer er een beetje plantaardige margarine op. Hartige scones zijn ook heerlijk met plantaardige kruidenroomkaas.

Vegan scones maken

Hoe kun je nou het beste vegan scones maken? Vegan scones maken is helemaal niet moeilijk. En je hebt er ook geen vreemde ingrediënten of keukenmachine voor nodig. Het leuke is dat je met scones eindeloos kunt variëren. Je kunt hartige scones maken met bijvoorbeeld plantaardige kaas en tomaten of zoete scones met chocolade. Wij kozen voor scones met wortel en walnoten.

Vegan scones recept

Ingrediënten vegan scones

Dit heb je nodig voor 8 vegan scones:

  • 400 gram tarwemeel
  • Half zakje bakpoeder
  • 100 gram plantaardige margarine
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 wortel, geraspt
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 ml plantaardige melk (sojamelk of havermelk)
  • 2 el appelmoes
  • 50 ml rijststroop
  • Zout naar wens

Vegan scones recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten in een grote kom. 
  4. Kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.
  5. Maak er 8 bollen van en leg ze op de bakplaat. Je kunt ze een beetje plat drukken als je liever platte scones wilt.
  6. Bak de vegan scones ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  7. Je kunt de scones invriezen. Wil je de scones bewaren? Zorg ervoor dat je ze luchtdicht verpakt. Je kunt de scones dan nog twee dagen bewaren.
  8. Variatietip: Je kunt met de ingrediënten variëren. Gebruik eens andere noten of bijvoorbeeld courgette in plaats van wortel. Of maak zoete scones met stukjes chocolade erin. Geniet van je heerlijke vegan scones!

Bekijk ook onze andere vegan recepten!

Eet smakelijk!

Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Delen?

LinkedIn
Facebook
Foto van Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.