Viegun logo 250px

Veganisten

Op viegun.nl vind je interviews met gepassioneerde, ambitieuze en enthousiaste veganisten. Zij zijn allemaal, vanwege hun passie voor het veganisme, vegan ondernemer geworden. De veganisten die wij interviewen, hebben allemaal hun eigen redenen om ondernemer te worden. Sommigen willen anderen inspireren. Anderen willen het makkelijker maken om veganistisch te eten. Alle vegans op onze website hebben gemeen dat ze impact willen maken en willen bijdragen aan een fundamentele verandering: een groene, duurzame en toekomstbestendige wereld zonder dierenleed.

Veganisten in Nederland

Hoeveel veganisten zijn er eigenlijk in Nederland? Volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme is het laatste onderzoek gedaan in het najaar van 2020. Op dat moment waren er 261.000 vegans in Nederland. Dat was ongeveer 1,5% van de bevolking. De laatste jaren is het aantal hard gegroeid dus het percentage zal nu ongetwijfeld veel hoger liggen.

Het veganisme wordt ook steeds populairder. Steeds meer jongeren, topsporters en bekende Nederlanders stappen over op een plantaardig eetpatroon. De tijd dat veganisten ‘geitenwollensokken types’ waren is voorbij. Wij willen laten zien dat vegans voorkomen in alle lagen van de bevolking. Én dat veganist worden helemaal niet zo moeilijk is, maar juist heel veel voordelen heeft.

Wat eten vegans?

Veel veganisten krijgen vaak dezelfde vragen, zoals ‘Wat kun je dan nog eten?’, ‘Krijg je wel voldoende voedingsstoffen binnen?’ en ‘Hoe kom je aan je eiwitten?’. Gelukkig is veganistisch eten helemaal niet moeilijk. De vegans op onze website vertellen tijdens de interviews niet alleen over hun onderneming, maar ook wat ze graag eten. Van sommigen ontvangen we zelfs vegan recepten die we graag delen met onze lezers. Wil je weten wat de meeste vegans eten die wij hebben geïnterviewd? Lees dan de artikelen en laat je inspireren!

Welke producten gebruiken veganisten?

Veganisten eten niet alleen plantaardig, ze gebruiken ook alleen producten waar geen dierlijke stoffen in zijn verwerkt. Dierlijke stoffen die in producten worden verwerkt zijn bijvoorbeeld leer, gelatine, collageen of retinol. Op onze website vind je de beste en leukste vegan producten, zoals vegan kleding, vegan gezichtsverzorging en producten gemaakt van vegan leer.

Naar welk restaurant gaan veganisten?

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar welk restaurant vegans graag gaan. In de interviews lees je wat op dit moment de favoriete restaurants zijn. Ook is er een online restaurantgids waar je eenvoudig de leukste restaurants en eetcafés vindt waar veganistisch eten op de menukaart staat.

Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze veganisten die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Wil jij anderen inspireren? Lijkt het jou ook leuk om op onze website te staan met jouw verhaal? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.