Viegun logo 250px

Vegan hondensnacks: alle voordelen op een rij

Vegan hondensnacks

Vegan hondensnacks bieden verschillende voordelen. Niet alleen voor de gezondheid van je hond, maar ook voor het milieu. Je wilt jouw hond natuurlijk de beste zorg geven. Met de vegan hondensnacks van VegaVriend maak je de beste keus voor zowel jouw trouwe viervoeter als voor de planeet. 

Gebruik de code ‘VIEGUN’ voor een gratis zakje Vegdog hondensnacks bij besteding van minimaal €25,00!

Vegan hondensnacks voor een betere gezondheid

1. Allergieën

Wist je dat de meest voorkomende voedselallergie bij honden een allergie is voor dierlijke eiwitten? Plantaardige snacks bevatten geen dierlijke eiwitten en zijn daarom de perfecte keus voor honden met een allergie.

2. Gewicht

Overgewicht heeft veel nadelige gevolgen voor de gezondheid van je hond. Denk hierbij aan hart- en botproblemen en bijvoorbeeld suikerziekte. Voor honden die vatbaar zijn voor overgewicht zijn vegan hondensnacks dan ook een uitkomst. Deze bevatten namelijk vaak minder vet en calorieën dan traditionele hondensnacks.

3. Geen schadelijke stoffen

Vegan hondensnacks bevatten geen schadelijke stoffen, zoals hormonen of antibiotica, omdat ze geen vlees bevatten waarin deze stoffen kunnen voorkomen. In hondensnacks waarin vlees is verwerkt zitten vaak resten van hormonen en antibiotica omdat de dieren in de vee-industrie dit krijgen toegediend.

4. Levensduur

Studies hebben aangetoond dat honden die een uitgebalanceerd vegan dieet volgen minder kans hebben op chronische ziekten zoals obesitas, hartproblemen en diabetes. Een vegan dieet kan daarom de levensduur van je hond verlengen.

Vegan hondensnacks voor een beter milieu

1. Lagere ecologische voetafdruk

Vegan snacks hebben een lagere ecologische voetafdruk dan traditionele hondensnacks. Voor de productie van plantaardige ingrediënten is over het algemeen minder water, land en energie nodig dan voor de productie van dierlijke ingrediënten.

2. Vermindering van broeikasgassen

We hoeven niemand meer uit te leggen dat de veeteelt een grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Wanneer je dierlijke producten vermijdt, draag je dus bij aan het verminderen van deze uitstoot. Op deze manier dragen ook de plantaardige snacks van jouw hond bij aan een beter milieu.

Vegan hondensnacks vanwege ethische overwegingen

Ethische overwegingen zijn ook een belangrijke reden om jouw hond plantaardige snacks te geven. Hiermee draag je bij aan het verminderen van dierenleed. Veel veganisten kiezen er daarom voor om hun hond vegan hondensnacks en vegan hondenvoer te geven.

Vegan snacks kunnen dus veel voordelen bieden. Wel is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de voeding van je hond compleet en uitgebalanceerd is. Vegan snacks zijn slechts een aanvulling op het dagelijkse menu van je hond. Geef ze daarom met mate.

Wist je dat de meeste honden plantaardige snacks minstens net zo lekker vinden als traditionele hondensnacks met vlees? Het is dus helemaal niet zo dat honden het liefst vlees eten, wat veel mensen denken. Nog een voordeel dus van plantaardige hondensnacks!

Bij VegaVriend vind je een uitgebreid assortiment vegan hondensnacks. Denk hierbij aan hondenkoekjes, hondensnoepjes, kauwbotten of een kluif. Ook vind je in deze webshop vegan hondenvoer dat alle benodigde voedingsstoffen levert, zoals brokken en natvoer. De producten bevatten hoogwaardige plantaardige eiwitten, koolhydraten, vetten, en alle essentiële vitamines en mineralen die jouw hond nodig heeft!

Vegan hondensnacks
vegan hondensnacks

VegaVriend

VegaVriend is dé webshop voor vegan hondenvoer en vegan kattenvoer. Je vindt hier een uitgebreid assortiment brokken, natvoer en snacks.

Website VegaVriend
Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Matcha chia pudding
Matcha chia pudding

Dit recept voor een vegan matcha chia pudding ontvingen wij van Lady Fruitcake. Deze pudding

Delen?

LinkedIn
Facebook
Picture of Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.