Viegun logo 250px

Vegan gebak van Lady Fruitcake: biologisch, glutenvrij & voedzaam

Vegan gebak - Lady Fruitcake

Ben jij op zoek naar vegan gebak? Wij weten uit ervaring dat dit soms best wel lastig kan zijn. De ‘gewone’ bakkerijen hebben dit meestal niet standaard in het assortiment. En als je al vegan gebak kunt bestellen bij een bakkerij, zit het vaak boordevol ongezonde suikers en E-nummers. Steeds meer mensen, en zeker veganisten, streven naar een gezondere levensstijl. Speciaal voor deze mensen, die bewust kiezen voor gezonde voeding, heeft Lady Fruitcake plantaardige en voedende patisserie ontwikkeld.

Voedende patisserie? Jazeker! Het vegan gebak van Lady Fruitcake zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen en vezels. De taartjes zijn dan ook gemaakt van noten, zaden, groenten en fruit. Het gebak is niet alleen vegan, maar ook biologisch, glutenvrij, sojavrij en palmolievrij. De dames van Lady Fruitcake hebben echt aan alles gedacht.

Lady Fruitcake - logo

Hoe is Lady Fruitcake ontstaan?

Lady Fruitcake is in 2014 opgericht door Sarah en Dana. Sarah is van beroep beeldend kunstenaar. Bij Lady Fruitcake kan ze haar creativiteit en liefde voor vakmanschap volop kwijt. Dana heeft als bedrijfsleider gewerkt in de horeca en heeft zich daarna verder ontwikkeld tot kok. Ze vindt het belangrijk en vanzelfsprekend dat een kok rekening houdt met mens, dier en milieu. Dana werkt daarom alleen met plantaardige, pure en biologische ingrediënten. Samen ontwikkelen zij de mooiste lekkernijen die met liefde en aandacht zijn gemaakt. Sarah en Dana vormen het perfecte duo voor het produceren van biologisch en vegan gebak dat mooi is van binnen én van buiten.

Vegan gebak met verse en biologische ingrediënten

Inmiddels worden de vegan taartjes van Lady Fruitcake geproduceerd door een biologische, glutenvrije bakkerij. Sarah: “Dana en ik blijven nauw betrokken bij de productie. Alle nieuwe recepten ontwikkelen we samen vanuit onze eigen testkeuken in Haarlem. Hier experimenteren we met verschillende groentesoorten, peulvruchten, gekiemde zaden en biologische oliën en kruiden. We hebben hier ook een eigen biologische stadsmoestuin.” In een speciale droogoven maken zij zelf gedroogde kruiden en bloemen. De dames van Lady Fruitcake streven dan ook naar het maken van vegan gebak waar zoveel mogelijk verse en biologische groenten, kruiden en fruit in zijn verwerkt.

Waar kun je het vegan gebak kopen?

De vegan taartjes en bars van Lady Fruitcake zijn te koop bij de Ekoplaza. En dat is goed nieuws, want er is altijd wel een Ekoplaza bij jou in de buurt. Dus ben je op zoek naar vegan gebak in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Groningen of bijvoorbeeld Nijmegen? Loop dan eens binnen bij de Ekoplaza. 

Bij de meeste Anne&Max locaties kun je bovendien genieten van de lemon-coconut taart van Lady Fruitcake!

De bars en taartjes van Lady Fruitcake zijn te mooi om op te eten, maar je kunt ze eigenlijk niet laten staan. Kies jij voor één van de kleurrijke taartjes of voor een smaakvolle bar? Laat je verrassen door de smaakexplosies van sinaasappel, rauwe cacao, verse bietjes, frisse citroen en matcha. Wij zijn in ieder geval fan van het vegan gebak van Lady Fruitcake. We weten zeker dat jij er ook van gaat genieten!

Vegan gebak - Lady Fruitcake
vegan gebak

Lady Fruitcake

Lady Fruitcake maakt vegan, glutenvrije en biologische bars en taartjes. Gemaakt van noten, zaden, fruit en groente. Boordevol vitaminen, mineralen en vezels!

Website Lady Fruitcake
Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Matcha chia pudding
Matcha chia pudding

Dit recept voor een vegan matcha chia pudding ontvingen wij van Lady Fruitcake. Deze pudding

Delen?

LinkedIn
Facebook
Picture of Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.