Havermout pannenkoeken recept
Havermout pannenkoeken zijn bijna niet weg te denken uit een veganistisch dieet. Met dit ontbijt zorg je voor een gezonde start van je dag! Havermout bevat namelijk veel eiwitten en relatief weinig suikers. Daarnaast bevat het veel B-vitaminen, ijzer en magnesium.
Vegan havermout pannenkoeken maak je heel eenvoudig met havermout, plantaardige melk, een banaan, wat bakpoeder en vanille extract. Je hebt echt geen eieren nodig om heerlijke pannenkoeken te maken. Bovendien zijn ze heel snel klaar en erg lekker!
Eet jij (nog) niet volledig veganistisch? Of wil je veganist worden? Dan is dit een ideaal recept om mee te starten. De eiwitten in haver zijn goed verteerbaar en bevatten alle essentiële aminozuren. Hierdoor kan haver heel goed als vleesvervanger dienen.
Ingrediënten havermout pannenkoeken
Dit heb je nodig voor 10 kleine pannenkoekjes:
- 100 gram havermout
- 250 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk of sojamelk)
- 1 rijpe banaan
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- Plantaardige boter of olie voor het bakken
Hoe maak je vegan havermout pannenkoeken?
- Doe de havermout, plantaardige melk, banaan, bakpoeder en vanille extract in een blender. Of mix het met een staafmixer tot een glad beslag.
- Laat de olie of plantaardige boter warm worden in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden bruin.
- Je kunt de havermout pannenkoeken versieren met toppings naar keuze, zoals plakjes banaan, blauwe bessen, noten of agave siroop.
Bekijk ook onze andere vegan recepten!
Eet smakelijk!