Viegun logo 250px

Havermout pannenkoeken: een eiwitrijk vegan ontbijt

Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken recept

Havermout pannenkoeken zijn bijna niet weg te denken uit een veganistisch dieet. Met dit ontbijt zorg je voor een gezonde start van je dag! Havermout bevat namelijk veel eiwitten en relatief weinig suikers. Daarnaast bevat het veel B-vitaminen, ijzer en magnesium.

Vegan havermout pannenkoeken maak je heel eenvoudig met havermout, plantaardige melk, een banaan, wat bakpoeder en vanille extract. Je hebt echt geen eieren nodig om heerlijke pannenkoeken te maken. Bovendien zijn ze heel snel klaar en erg lekker!

Eet jij (nog) niet volledig veganistisch? Of wil je veganist worden? Dan is dit een ideaal recept om mee te starten. De eiwitten in haver zijn goed verteerbaar en bevatten alle essentiële aminozuren. Hierdoor kan haver heel goed als vleesvervanger dienen.

Havermout pannenkoeken maken

Ingrediënten havermout pannenkoeken

Dit heb je nodig voor 10 kleine pannenkoekjes:

  • 100 gram havermout
  • 250 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk of sojamelk)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • Plantaardige boter of olie voor het bakken

Hoe maak je vegan havermout pannenkoeken?

  1. Doe de havermout, plantaardige melk, banaan, bakpoeder en vanille extract in een blender. Of mix het met een staafmixer tot een glad beslag.
  2. Laat de olie of plantaardige boter warm worden in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden bruin.
  3. Je kunt de havermout pannenkoeken versieren met toppings naar keuze, zoals plakjes banaan, blauwe bessen, noten of agave siroop.

Bekijk ook onze andere vegan recepten!

Eet smakelijk!

Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Matcha chia pudding
Matcha chia pudding

Dit recept voor een vegan matcha chia pudding ontvingen wij van Lady Fruitcake. Deze pudding

Delen?

LinkedIn
Facebook
Picture of Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.