Dit recept voor een hartige galette ontvingen wij van de Vegan Academy. Een galette is een platte, ronde taart en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van galette is ‘platte koek’. Je belegt het taartdeeg met een zoete of hartige vulling en vervolgens vouw je de randen over de vulling heen. Hoe moet je nu precies een galette maken? We delen graag dit recept voor een heerlijke vegan galette met wortel. Ook leer je in dit recept hoe je het perfecte galette deeg kunt maken.
Recept voor hartige galette
Boodschappenlijst galette met wortel en groene kruiden pistou:
- 120 gr patentbloem (gekoeld)
- 60 gr volkorenmeel (gekoeld)
- 1 1/2 el polenta
- 400 gr wortelen
- 150 gr firm tofu
- 2 el plantaardige melk
- 140 gr plantaardige boter
- Extra-virgin olive oil
- Citroensap
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Edelgist
- Peterselie
- Dille
- Knoflook
- Zeezout
- Peper
Galette deeg maken
Hoe maak je het perfecte galette deeg? Meng eerst 120 gram patentbloem, 60 gram volkorenmeel, 1 1/2 eetlepel polenta, 1/2 theelepel zout en 125 gram plantaardige boter in de keukenmachine. Ga door tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg als laatste 6 eetlepels ijskoud water toe. Meng dit tot het deeg samen komt. Maak er nu een deegbal van.
Maak de deegbal plat en verpak deze in plasticfolie tegen het uitdrogen. Laat vervolgens in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven.
Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een cirkel van ongeveer 33 cm. Hierna kun je het galette deeg voorzichtig op een beklede bakplaat plaatsen.
Hartige galette vulling maken
Het is nu tijd om het galette deeg te gaan vullen. Voor het maken van een vulling van vegan roomkaas, wortelen en kruiden pistou verwijzen we je graag door naar de website van de Vegan Academy.
Bekijk ook onze andere vegan recepten.
Eet smakelijk!
Vegan Academy
De Vegan Academy biedt online cursussen, live kookworkshops en recepten voor iedereen die zich wil verdiepen in de vegan keuken.