Duurzame trui kopen? Deze truien zijn ook vegan!

Duurzame trui

Denk je er weleens over na om een duurzame trui aan te schaffen? De term ‘duurzaam’ wordt steeds vaker toegepast. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk precies? En hoe weet je of een trui ook echt duurzaam is? In dit artikel lees je er alles over. Én we noemen enkele vegan kleding webshops waar je zorgeloos jouw vegan en duurzame trui kunt shoppen.

Hier shop je met een gerust hart jouw duurzame trui:

De truien en hoodies van IT’S PAWSOME zijn van de allerbeste kwaliteit. Ze zijn niet alleen stijlvol en modieus, maar ook duurzaam én vegan. Bovendien zijn ze heerlijk warm en zacht. Je vindt hier een ruime selectie aan modellen, kleuren en maten. 

Met de code ‘VIEGUN’ krijg je bovendien 10% extra korting, bovenop de lopende acties!

Duurzame trui - gemêleerd groen - IT'S PAWSOME - lente/zomer 2024
Duurzame trui - gemêleerd groen - IT'S PAWSOME - lente/zomer 2024

De duurzame truien van No.1ssue zijn altijd 100% vegan en zo duurzaam mogelijk. Verpakkingen, branding en drukwerk zijn plasticvrij, van gerecycled papier en bedrukt met plantaardige inkten. Bij No.1ssue shop je kleding en accessoires van mooie materialen, altijd 100% cruelty-free en bewust. 

Vegan kleding webshop sweater
Duurzame hoodie - wit - No.1ssue - lente/zomer 2024

Bij Shop Like You Give a Damn vind je een uitgebreide collectie duurzame truien van verschillende merken. De truien zijn gemaakt van onder andere biologisch katoen, gerecycled katoen, lyocell en linnen. In dit online warenhuis is alles bovendien 100% vegan!

Duurzame trui - Lena Lime Sorbet - JAN 'N JUNE - lente/zomer 2024
Duurzame trui - Lena Lime Sorbet - JAN 'N JUNE - lente/zomer 2024

In de webshop van Sophie Stone kun je bij elk item zien van welk duurzaam materiaal het gemaakt is en welke keurmerken het heeft. Je vindt hier unieke mode-items van verschillende fair fashion merken. Alle items zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Duurzame trui - mare - NEW OPTIMIST - lente/zomer 2024
Duurzame trui - mare - NEW OPTIMIST - lente/zomer 2024

Wat is een duurzame trui?

De term duurzaam betekent letterlijk dat iets lang mee gaat. Dat het niet snel kapot zal gaan en dat je er dus lang mee kunt doen. De laatste jaren is duurzaamheid ook een term geworden voor ‘milieuvriendelijk’ en ‘grondstofbesparend’.

Daarnaast heeft duurzaamheid ook betrekking op de mensen die het product maken. Een duurzaam bedrijf houdt namelijk rekening met het welzijn van de medewerkers. Het is belangrijk dat zij zich goed voelen en het werk ook vol kunnen houden.

Een duurzame trui is dus niet alleen een trui waar je lang mee kunt doen, maar is ook milieuvriendelijk en ethisch geproduceerd. Een duurzame trui of sweater is gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, hennep, bamboe, lyocell of linnen. Deze materialen zijn veel minder belastend voor het milieu dan de synthetische vezels waar veel fast fashion kleding van is gemaakt. 

Is een duurzame trui altijd vegan?

Laten we dit voorop stellen: wij vinden dat duurzaamheid en veganisme hand in hand gaan. Het eten van vlees draagt namelijk bij aan CO2 uitstoot, ontbossing en vervuiling van de lucht, het water en de bodem. Wanneer je kiest voor een veganistisch eetpatroon en voor vegan producten dan heeft dit een positieve impact op het klimaat.

Helaas zijn duurzame truien niet altijd vegan, want het zegt niets over de dierlijke materialen die erin verwerkt zijn. Daarnaast is een vegan trui niet altijd duurzaam, omdat deze bijvoorbeeld gemaakt kan zijn van polyester of fleece.

Waar shop je vegan en duurzame kleding?

Wil je zeker weten dat je een duurzame én vegan trui koopt? In dit artikel vind je een lijst van de leukste duurzame en vegan kleding webshops. Deze winkels zijn in het bezit van diverse keurmerken en certificaten. Bovendien zijn ze eerlijk en open over de productieprocessen en de materialen die ze gebruiken. Shop je hier jouw duurzame kleding dan draag je bij aan een betere toekomst en een duurzame en ethische mode-industrie.

Helaas zijn er veel bedrijven die zich duurzamer voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Zij geven bijvoorbeeld misleidende informatie over hun producten. Dit wordt ook wel greenwashing genoemd. Gelukkig krijgt het aanpakken van greenwashing steeds meer aandacht en prioriteit.

Wil jij ook meer rekening houden met onze planeet en de dieren? Wil jij een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalhoop? Shop dan jouw nieuwe duurzame trui bij één van bovenstaande webshops. Dan weet je zeker dat je goed bezig bent!

Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Delen?

LinkedIn
Facebook
Picture of Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.