Duurzame én vegan verzorgingsproducten: dit zijn onze topmerken

Vegan verzorgingsproducten

Het gebruik van vegan verzorgingsproducten sluit aan bij een veganistische levensstijl. Veel veganisten vinden het belangrijk om consequent te zijn in de keuzes die ze maken. Ze willen geen dierlijke producten consumeren óf gebruiken. Niet alleen in voeding, maar in alle aspecten van hun leven.

Helaas bevatten veel verzorgingsproducten nog altijd dierlijke ingrediënten. Denk hierbij aan bijenwas, lanoline, visolie, collageen, keratine, elastine, gelatine en retinol. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Door te kiezen voor vegan verzorgingsproducten, draag je niet alleen bij aan een meer diervriendelijke wereld. Het is ook een milieubewuste keuze. De productie van dierlijke ingrediënten kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor het milieu, zoals ontbossing, watervervuiling en de uitstoot van broeikasgassen.

Gelukkig zijn er steeds meer duurzame en veganistische alternatieven beschikbaar. Wil je zeker weten dat je duurzame en vegan verzorgingsproducten gebruikt? Controleer dan de ingrediëntenlijst of nog beter, ga op zoek naar producten met duurzame en vegan keurmerken.

Wij gingen op zoek naar 100% natuurlijke, duurzame en vegan verzorgingsproducten. Zónder dierlijke ingrediënten, zónder chemicaliën en zónder microplastics. We hebben vier prachtige Nederlandse merken voor je geselecteerd voor zowel vrouwen, mannen, baby’s & kinderen én zelfs voor honden. Het is geen top 4. We hebben ze voor je op alfabetische volgorde gezet. Eenmaal geprobeerd, wil je niets anders meer…

Natuurlijke en vegan gezichtsverzorging van Food for Skin

Food for Skin lanceerde eind 2020 een 100% natuurlijke en vegan gezichtsverzorging, gemaakt van (de reststromen van) groenten en planten. Wat er allemaal in zit? Ingrediënten afkomstig van tomaten, komkommers, avocado’s, pompoen en wortel. Alle producten van Food for Skin hebben het Vegan Friendly Label. Je weet dus zeker dat er geen dierlijke stoffen in zitten.

De vegan verzorgingsproducten van Food for Skin bevatten alleen maar natuurlijke, bijna 100% biologische ingrediënten. Bovendien halen ze de ingrediënten zoveel mogelijk uit reststromen van de voedselindustrie. Zo is het lycopeen voor de tomato base cream afkomstig van een pastasausfabriek uit Italië.

Alles wat ze doen, doen ze zo duurzaam mogelijk. Niet alleen op het gebied van de ingrediënten, maar ook op het gebied van de verpakking. De flesjes zijn van glas en dus goed recyclebaar. De vegan lipbalm is verpakt in een kartonnen koker en de tube voor de natuurlijke en vegan zonnebrand is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Bovendien worden alle producten lokaal geproduceerd in Nederland.

Food for Skin is opgericht door de twee zussen Angela en Cathy. Cathy heeft jarenlange ervaring als natuurlijk huidspecialiste. Vijf maanden na de lancering won Food for Skin al twee Dutch Beauty Awards. Sinds maart 2023 mag Food for Skin zich zelfs een B-corp noemen! Ook hebben alle producten het label van de Plastic Soup Foundation: ‘zero plastics inside’.

De droom van Angela en Cathy is dat de hele cosmetica-industrie overgaat op plantaardige ingrediënten. Hun missie is dan ook: ‘Samen maken we de beauty industrie weer mooi’. Wanneer je de veganistische huidverzorging van Food for Skin gebruikt, weet je zeker dat je 100% duurzame, lokaal geproduceerde, natuurlijk en vegan verzorgingsproducten gebruikt zonder microplastics en zonder zooi.

Happy Earth: 100% natuurlijke en vegan verzorgingsproducten

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw baby. Maar hoe vind je de juiste producten voor de verzorging van de gevoelige babyhuid? Belangrijk hierbij is om te realiseren dat de huid van een baby anders is dan die van een volwassene en daardoor speciale zorg nodig heeft. Baby’s en kleine kinderen krijgen bijvoorbeeld sneller last van eczeem, rode uitslag, acne of een droge huid. Daarom heeft Happy Earth een speciale verzorgingslijn ontwikkeld voor baby’s en kinderen. Deze producten bestaan uit 100% natuurlijke en vegan ingrediënten en zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid.

De ingrediënten in de Happy Earth Baby&Kids producten zijn met zorg gekozen: ze zijn 100% natuurlijk, zijn voorzien van het Vegan Society keurmerk en bevatten geen schadelijke stoffen zoals SLS/SLES, microplastics of andere chemicaliën. Maar wat betekent dit vegan keurmerk nu eigenlijk? Het Vegan Society keurmerk geeft aan dat de producten gegarandeerd vrij zijn van dierlijke ingrediënten en niet getest zijn op dieren.

Je kunt deze vegan verzorgingsproducten direct vanaf de geboorte gebruiken. Helaas zitten er nog vaak chemicaliën en microplastics in verzorgingsproducten én ook in babyverzorging. Gelukkig hebben alle producten van Happy Earth het keurmerk van Natrue en de Plastic Soup Foundation: dus geen microplastics en andere troep.

Vegan verzorgingsproducten - Happy Earth

Ook alle verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk: tubes van suikerriet, flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic of zelfs helemaal plasticvrij en zero waste. Bovendien maakt Happy Earth alle producten in Nederland met groene energie. Door te kiezen voor de natuurlijke en vegan verzorgingsproducten van Happy Earth verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een wereld zonder dierenleed. Zo zorg je niet alleen goed voor je baby maar ook voor de aarde!

Naast natuurlijke babyverzorging heeft Happy Earth ook een ruim assortiment aan vegan verzorgingsproducten voor volwassenen: 100% natuurlijke en vegan deodorant, douchegel, shampoo en handzeep. Wij worden heel erg blij van de producten van Happy Earth, jij ook?

Kaerel skin care: vegan verzorgingsproducten voor mannen

Bij Kaerel skin care kun je terecht voor vegan verzorgingsproducten voor mannen. Want ja, ook mannen gebruiken verzorgingsproducten. En ja, er zijn ook vegan mannen! Een goede verzorging is echt niet alleen een vrouwending. Speciaal voor deze bewuste mannen ontwikkelde Kaerel skin care een mooie basis van vegan verzorgingsproducten: een 2-in-1 hair&body shampoo, een scheercrème en after shave, een deodorant en een vegan gezichtsverzorging.

De missie van Kaerel? Kaerel wil het mannen makkelijker maken om goed voor zichzelf én voor de natuur te zorgen. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit natuurlijke ingrediënten zoals planten, bloemen en kruiden. De producten bevatten dan ook geen microplastics die via je doucheputje in de oceaan terecht komen. Alle producten zijn 100% vegan en worden met de grootste zorg geproduceerd, getest en gekeurd. Dit alles natuurlijk volgens de vereiste Europese cosmetica wetgeving.

Bovendien zijn alle producten BDIH Cosmos Natural gecertificeerd. Dit keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten alleen gemaakt worden van grondstoffen, die overeenkomen met de strenge specificaties van BDIH, de zogenaamde Natural Cosmetic standaard. Als voorbeeld hiervan zijn genetische manipulatie van gewassen en dierproeven uit den boze. Ook mogen de producten geen dierlijke ingrediënten bevatten. Alleen producten die voldoen aan deze strenge criteria dragen het keurmerk BDIH Cosmos Natural.

Vegan verzorgingsproducten mannen - Kaerel skin care

Kaerel skin care is in 2017 opgericht door Esther Keddeman. Het viel haar op dat er wel natuurlijke en vegan verzorgingsproducten te krijgen waren voor vrouwen, baby’s en kinderen, maar niet voor mannen. Het idee voor Kaerel was geboren: vegan lichaamsverzorging voor mannen.

Kaerel dares to care. Crap free for men. Alleen voor échte mannen. Wie durft?

Plasticvrije en vegan haarverzorging shop je bij Shampoo Bars

De naam zegt het al. Bij Shampoo Bars koop je je shampoo niet in een fles, maar als een bar. Bar is Engels voor ‘blok’, ‘stuk’ of ‘reep’. Een shampooblok dus eigenlijk. Eén shampoo bar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee en vervangt maar liefst 3 plastic flessen. Uiteraard zijn alle bars dierproefvrij en 100% vegan!

Door bars te gebruiken in plaats van flessen, help je mee aan het doel van Shampoo Bars: het volledig vervangen van plastic flessen in de badkamer. Hiermee wil dit bedrijf een bijdrage leveren aan een schonere en groenere wereld. En als je écht duurzaam wilt zijn, dan doe je dit dus ook ‘all the way’.

Shampoo Bars ontwikkelt en produceert alle bars helemaal zelf in Nederland. Hierbij maken ze alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten die zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Bovendien is de verpakking volledig biologisch afbreekbaar, plasticvrij en recyclebaar. En ’last but not least’ alle pakketjes worden duurzaam bezorgd door Fietskoeriers. Hoe tof is dat!

Vegan verzorgingsproducten - Shampoo Bars

Shampoo Bars is vijf jaar geleden opgericht door Lyan Garritsen en Mark Sanders. Inmiddels bieden ze een uitgebreid assortiment aan met plasticvrije en vegan verzorgingsproducten, waardoor je volledig plasticvrij kunt douchen en badderen. Ze hebben niet alleen vegan haarproducten, maar ook vegan doucheproducten en andere veganistische verzorgingsproducten zoals deodorant en shaving bars. Ze hebben zelfs een natuurlijke en vegan shampoo bar voor honden!

Eigenaresse Lyan eet al sinds haar tweede (!) geen vlees. Van jongs af aan vindt ze het idee om dieren te eten bizar. Op latere leeftijd kon ze nog meer achter haar besluit staan vanwege het milieu. Ze is op dit moment nog niet volledig veganistisch, maar stap voor stap is ze producten aan het vervangen voor veganistische alternatieven. Voor Shampoo Bars is ze op dit moment bezig met een vegan keurmerk. Plasticvrije en vegan verzorgingsproducten van Shampoo Bars, we love it!

Wij hopen dat deze publicatie bijdraagt aan een verduurzaming van de cosmetica-industrie. En dat steeds meer mensen bewust kiezen voor verzorgingsproducten die goed zijn voor mens, dier én milieu. Dankzij dit artikel hebben we een donatie kunnen doen aan de Plastic Soup Foundation. Wij willen bovenstaande ondernemers dan ook bedanken voor hun bijdrage aan dit artikel. Samen voor een duurzame, natuurlijke en plantaardige cosmetica-industrie!

Viegun logo 250px

Viegun nieuws ontvangen?

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. *

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Misschien wil je dit ook lezen?

Delen?

LinkedIn
Facebook
Picture of Viegun
Viegun… wattes? is een informatieve website voor en door veganisten. Wij willen je graag helpen bij jouw zoektocht naar een (meer) plantaardig leven. Dit doen we niet alleen door het delen van verhalen van andere veganisten. We publiceren regelmatig informatieve blogs over een veganistische leefstijl. Ben je veganist en wil je jouw verhaal met ons delen? Lever je producten die passen bij onze missie? Of heb je een vegan restaurant? Laat het ons weten! We geven graag aandacht aan vegan initiatieven.